top of page
Search
  • Writer's pictureBS Group of Companies

Техносим е водещ производител на покривни системи и настилки в България

Продуктите на компанията се произвеждат съгласно изискванията на най-високите Европейски стандарти



Техносим е основана 2007 година и заводът на компанията е оборудван с най-съвременни технологии за производството на различни модели висококачествени керемиди и павета от бетон. Стартирахме бизнес за производство на бетонови продукти, които имаха утвърдени лидери на пазара и в ситуация с настъпваща в страната икономическа криза. Предизвикателствата, които имахме в началото вече са далеч зад гърба ни, а доверието към компанията 13 години по-късно е постигнато с благодарение на професионализма на целия екип на Техносим, казва Петър Маринков, Оперативен Директор на компанията.

Всички продукти на Техносим се произвеждат съгласно изискванията на Европейските продуктови стандарти, хармонизирани с българското законодателство. Продуктите са тествани в сертифицирани лаборатории, деклариращи съответствието им със стандартите БДС EN 1338/ 1339/ 1340 за настилките и бордюрите и БДС EN 490 за керемидите. Тези стандарти показват резултатите от изпитвания на якостни характеристики, мразоустойчивост, водопоглъщане, износоустойчивост и редица други експлоатационни качества. Продуктите не само покриват изброените показатели, но и ги надвишават, което говори за високото им качество. Всички продукти, включително изходните вещества и фракциите се тестват в собствена лаборатория, която следи основните показатели и гарантира постоянен контрол на качеството. Дружеството разполaга със собствена складова база и поддържа постоянни количества на склад, което заедно с развитата дистрибуторска мрежа в цялата страна, гарантира бързо обслужване и кратки срокове за доставка.




КЕРЕМИДИ


Производството на керемидите се осъществява на уникална поточна линия с три профила- ниска, средна вълна и плоска керемида. Такива поточни линии работят предимно в Швеция и Германия и са не повече от 5% в света. Плоската керемида също е уникален за българския пазар продукт. Характерно за керемидите и покривните елементи от бетон е фактът, че се обработват с допълнително второ покритие. Самата технология на производство се отличава от тази при керамичните керемиди, защото вместо изпичане се използва само сушене. С. Тази технология позволява керемидите, произведени от Техносим да притежават качества като: висока устойчивост на чупене, бърз монтаж, влагоустойчивост, пожароустойчивост, сигурност при бури, сигурност срещу замръзване, здравина.




ПАВАЖИ

Произвеждат се на принципа на вибропресоване, като по този начин се избягва образуването на шупли и се постига по-голяма плътност и здравина. Изделията са с модулни размери, позволяващи подреждане в разнообразни комбинации, съобразно идеите и желанията на проектантите и инвеститорите, за чието улеснение фирмата предлага технически консултации и готови решения.


АКСЕСОАРИ И СИСТЕМИ

Техносим предлага на своите клиенти цялостни решения за покриви, чрез система, включваща всички необходими аксесоари, за постигане на оптимално качество, сигурност и естетика.


Освен ангажимента за подобряване на средата, в която живеем, компанията се включва и в значими обществени каузи. Вече седма поредна година Техносим подкрепя кампанията „Топъл обяд“ на Български Червен Кръст (БЧК), като отделя процент от приходите от всеки продаден квадратен метър керемиди и осигурява обяд на деца в нужда.

231 views0 comments
bottom of page