top of page
Search
  • Writer's pictureBS Group of Companies

Качеството е водещ критерий при избора на строителни материали

Ина Бонджева е завършила Технически Университет София със специалност Радио- и Телевизионна Техника. От 26 години работи в сферата на търговията със строителни материали. Вече седма година е част от екипа на Техносим като Мениджър Маркетинг и Продажби.

- Разкажете ни повече за продуктите, които Техносим произвежда и предлага на пазара?

Техносим е утвърден лидер в производството на бетонови изделия вече повече от 12 години с двете си продуктови линии – за настилки и за керемиди. Заводът за настилки произвежда вибропресовани тротоарни плочи и павета, бордюри и специални изделия (блокове за подпорни стени, въздуховоди, паркинг елементи). Другото производство се представя на пазара с покривна система – бетонови керемиди и всичко необходимо за цялостното завършване на един покрив;

- Кои са отличителните им предимства?

Основното и най-важно предимство е качеството, с което Техносим никога не прави компромис. Компанията има разработена и внедрена система за контрол на качеството, която ни позволява да следим процеса и да поддържаме непрекъснат висок стандарт в производството на бетонови настилки и покривни системи.

- Какви са тенденциите в потребителското търсене и наблюдавате ли някакви промени?

Промените, които наблюдавам напоследък са изключително позитивни и изцяло съвпадат с нашето виждане и концепция за развитие. Търсенето и вземането на решение за покупка на определен вид изделие, независимо дали става въпрос за краен клиент или инфраструктурен проект, все по-често се ръководи от критерии за качество, надеждност и цялостно решение, а не толкова от ценовите разлики. Екипът, който създадохме и продължаваме да развиваме, ни позволява да сме до клиента през целия процес на реализация – от създаването на визуален проект за вертикална планировка или покривна система, до доставката на място и обучение на полагачите, независимо в коя точка на страната се намира обекта. Да бъдем партньор, на когото може да се разчита е много по-важно за нас, отколкото просто да продадем някакво количество продукти.

- Какви са иновациите, които ще окажат влияние на производството на керемиди и павета според вас?

Техносим продължава да развива и да предлага висококачествени керемиди и паропропускливи (подкеремидни) мембрани “TECHNO Membrane”, които предпазват и увеличават живота на топлоизолацията и дървената конструкция при покривите, повишавайки енергийната ефективност и комфорта на живот в сградата. Паважите са другата продуктова линия, в която сме специализирали, а необходимостта от иновативни решения наложи внедряването на продукти с висока здравина, разнообразна цветност, комбинация от цветове в едно изделие, визия покриваща както инфраструктурни обекти, така и частни имоти.

- Разкажете ни повече и за социално отговорните кампании, в които Техносим участва?

Вече седма поредна година Техносим подкрепя кампанията „Топъл обяд“ на Български Червен Кръст (БЧК), като отделя процент от приходите от всеки продаден квадратен метър керемиди и осигурява обяд на деца в нужда. За нас от Техносим и БС Група Компании това е отговорност и кауза, в чийто смисъл вярваме и ще продължим да подкрепяме. До момента с помощта на корпоративни дарители са осигурени над 1 млн. обяда и са върнати в училище над 17 хил. деца в цяла България. Техносим е и дарител на редица обекти за деца с увреждания, църкви и джамии.

- Вие сте дама на мениджърска позиция в компания производител на строителни материали. За мнозина може би това не е типична роля. Има ли предизвикателства или стереотипи, които се налага да преодолявате?

Смятам, че професионализмът няма пол. Смело мога да кажа, че когато човек е част от мотивиран екип, в който, движеща сила са и общите ценности и отборния дух, това е предпоставка да се чувства на мястото си и да е мотивиран да се развива още повече. Такъв е и моят случай - аз съм инженер по образование и търговец по душа. Това, с което се занимавам ми носи удовлетвореност и въпреки че търговията със строителни материали е бизнес сектор, в който работят основно мъже, смятам, че има изключително успешни дами и то на ръководни позиции, доказали своя професионализъм.

61 views0 comments
bottom of page