top of page
Search
  • Writer's pictureBS Group of Companies

БС Група Компании - кои сме ние?

Updated: May 20, 2020



Ние предлагаме иновативни решения в областта на строителството за безопасна, здравословна и комфортна среда на живот. Това е мисията на БС Група Компании, която следваме вече 25 години. Началото е поставено през 1994 г. със строителния бизнес, като до 2017 групата е позната на пазара като Балканстрой Груп Холдинг АД. Тогава се случва и ребрандирането на групата компании, с цел да се обхване по-добре разрастващият се спектър от дейности и да се постави по-ясен фокус върху международното ни присъствие. Днес БС Група Компании оперира в няколко основни сегмента:


  • Строителство, инженеринг и управление на проекти: БС Конструкция;

  • Производство на строителни материали: Техногипс Про, Технопанел, Техносим, Фибран България;

  • Инвестиции, управление и развитие на недвижими имоти - БС Пропъртис; Ваканционни селища и туризъм - Пирин Голф и Кънтри Клуб, България Холидейс.


В екипа на БС Група Компании работят близо 1000 доказани професионалисти от различни области и националности. Производствените бази и офисите на компаниите са в София, Разлог, Раднево и Русе, а клиентите, с които работим са от 24 международни пазара.


Строителство, инженеринг и управление на проекти


Над 100 реализирани обекта в областта на жилищното (над 1 500 000 кв.м) и инфраструктурно строителство​. Oфис, търговски и производствени площи за над 500 000 кв.м. – това са накратко най-значимите цифри зад работата на БС Конструкция, от създаването й преди 25 г. като Балканстрой АД, до днес. Част от емблематичните обекти, дело на компанията са сградата на Терминал 2 на Летище София, Централна Автогара София, Ски Зона Банско, Кино Арена Запад и Кино Арена Младост, Жилищен Комплекс България Хаус, Жилищен Комплекс Силвър Сити и др. В портфолиото на БС Конструкция са и редица успешно реализирани значими инфраструктурни проекти като Метростанция Ломско Шосе, кръстовището на бул. Акад. Ив. Ев. Гешов и ул. Св. Георги Софийски, Воден Цикъл на Банско, Сливен, Бургас (Ветрен). Някои от актуалните към момента обекти са Метростанция Булевард България и Красно Село от третия метро диаметър на Софийското метро, както и някои от търговските обекти на Фантастико. За 2019 г. БС Конструкция получи и наградата на публиката в престижния конкурс Сграда на годината, именно за изпълнението на търговски комплекс Фантастико Драгалевци.



Производство на строителни материали


Техногипс Про е първата и единствена българска компания, специализирана в производството на гипсокартон, сухи гипсови смеси и гипсови мазилки с повече от 10 години опит на пазара. Компанията използва последно поколение технологии за производство на гипсови продукти и е сертифицирана по най-високите международни стандарти. Има и установена дистрибуторска мрежа в 24 държави в Европа с над 200 партньори дистрибутори. Технопанел разработва, произвежда и предлага покривни и фасадни ограждащи системи от сандвич панели. Компанията e създадена през 2007 г. и оттогава се е наложила като пазарен лидер в България и видеща компания на Балканите с повече от 3000 завършени индустриални обекта за последните 13 години. Технопанел използва последно поколение технология за комбинирано производство на сандвич панели с PUR, PIR и минерална вата. Техносим е основана през 2007 г. и е специализирана в производството на висококачествени бетонови керемиди и паважи. Компанията е сред пазарните лидери за покривни решения в България, а заводът е напълно автоматизиран и оборудван с последно поколение машини на водещи в тази област производители. Част от корпоративното семейство на БС Група Компании е и Фибран България - специализирана в производството на изолационни продукти от екструдиран полистирен и каменна вата. Фибран България е утвърден лидер на пазара в България и със своята 20 годишна история е синоним за качество. Компанията е съвместно дружество с Фибран Гърция.



Инвестиции, управление и развитие на недвижими имоти


БС Пропъртис e създадена през 2000 г. и нейната основна дейност е свързана с инвестициите, управлението и развитието на недвижими имоти. Дружеството оперира във всички сегменти на бизнеса с недвижими имоти - офис сгради, жилищни, търговски, промишлени и логистични проекти, инвестиционни парцели и др. В дейността на компанията са включени управлението на инвестиции и инвестиционни портфейли - включително продажби, отдаване под наем, оптимизация на пространство, процеси и др.



Ваканционни селища и туризъм


Пирин Голф и Кънтри Клуб е 5 звезден комплекс, който продава и отдава под наем ваканционни имоти и луксозни търговски площи, и управлява голф клуб от най-високо световно ниво. Комплексът е разположен на площ от 150 хектара близо до ски курорта Банско. България Холидейс е туристическа агенция основана през 2000 година, която предлага богат набор от услуги в четири основни направления: Хотели и Курортни комплекси, Спортни дейности, Управление на недвижими имоти, пътувания и екскурзии до различни дестинации.



202 views0 comments
bottom of page